top of page
Szerző képeTenkes Csárda

Kovács Gábor az Év Vendéglőse - 2022

"A díjat 2001-ben alapította az MVI, a díj odaítélésénél mindenkor kiemelkedő szempont az eredményesen végzett munka, a vendéglős társadalom tekintélyét öregbítő, tisztességes szakmai magatartás és a példamutató közéleti tevékenység."


2023 év eleje roppant mozgalmasan indult számunkra. Épp megbeszélést tartottunk munkatársainkkal, mikor érkezett egy telefon Kovács Lászlótól, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnökétől, hogy Kovács Gábor, a Tenkes Csárda megálmodója lett az Év Vendéglőse. S ha még valaki számára nem lenne ismeretes, a Tenkes Csárda maga a hagyományőrzés, az értékteremtés, a magyar ízek és lelkület szentélye, s a Tenkes Catering bölcsője.


Kovács Gábor a magyar hagyományok életben tartásával 24 éve, magas színvonalon igényes vendéglátást nyújt a Csárdába betérőknek. Itt ötvöződik a hagyományos és a modern konyhatechnológia, a magas minőség és a kreativitás.


Ez a hír meghatározta a dolgok további alakulását. Ilyenkor újra átgondolja az ember, merre tovább...Eljött a másnap reggel, ami élénken megmaradt szintén az emlékezetünkben. Erősen tépázta a frissen ültetett virágocskákat a szél a Tenkes hegyen...itt mindig fúj, ha máshol nem is, de itt mindig. Szeretjük ezt is, mert elfújja a bizonytalan gondolatokat, ha akadnának. Olykor akadnak...

Ültünk a Csárdában, még nem voltak felkapcsolva a fények, nem indult el a nap, csend volt. Maradt pár perc gondolkodni a tegnap után.

Olyasmiken, hogy miben lehetnénk még jobbak?

Hogyan ösztönözhetnénk több fiatalt, hogy ezt a szakmát válassza?

Megérdemeltük az elismerést?

Csak pár percig mehetett a lamentálás, mert megérkezett az aznap dolgozó csapat és kedves energiájuk kitöltötte a teret. Berobbantak, mintha nem lett volna megterhelő az előző nap, mintha nyaralásból érkeztek volna és minden kételyt elűzött a lényük. Ilyen egy igazi, összetartó "család". Erőt ad egymásnak és erőt sugároz. Megjelenésük az ajtóban nem hagyott további kérdéseket kibontakozni...



Mert minden nap arra törekszünk, hogy jobbak legyünk, mint tegnap.

Mert ilyen emberektől tanulni a szakmát manapság ajándék. S mondanom sem kell, a Tenkes Catering hátterét is Ők képezik.

És hogy megérdemeltük-e az elismerést?

Erre a választ Vendégeink fogalmazzák meg nap mint nap azóta is azzal, hogy betérnek a Tenkes Csárdába, minket választanak és a legfontosabb eseményeik megszervezésekor, lebonyolításakor pedig a Tenkes Cateringre számítanak.


Mi pedig hálával, szakmai alázattal, a minőségi vendéglátásba vetett hittel és nagy nagy szeretettel fogadjuk hűségüket.


Az alábbi linken a díjjal kapcsolatban született egy beszélgetés, hallgassátok szeretettel:


Fontos családi esemény közeleg?! Vedd fel velünk a kapcsolatot itt >>



5 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page